TONJE SIVERTSEN


Fotointeressen til Tonje Sivertsen oppstod for omtrent fire år siden da hun ble introdusert for «urban exploring» (utforsking og fotografering av forlatte steder). 

Etterhvert gikk hun over til å fotografere mer tilgjengelige motiver. I dag er det gatefoto som er den sjangeren hun er mest interessert i og som hun føler seg mest hjemme i. Hun tar fortsatt andre typer bilder, men det er gatefoto hun virkelig  gløder for nå. Kameraet har hun alltid for hånden, og mange av bildene blir til på vei til og fra jobb i tillegg til at hun gjerne tar turen ut igjen senere på kvelden.

En av grunnene til at gatefoto ligger hennes hjerte nærmest er at det er en sjanger som er spontan og ikke iscenesatt. Hun fascineres av alle livene og historiene som krysser hverandre i det urbane landskapet. Hun bestreber seg alltid på å fange det uttrykksfulle eller interessante, det som vekker undring, eller det humoristiske eller overraskende. Kameraet til Tonje søker gjerne mot personer som har funnet sin egen lille «boble» mitt i menneskemyldret. Et motiv som ofte går igjen i bildene hennes er derfor gjerne en person som observeres gjennom et vindu. Hun opplever at vinduet forsterker følelsen av å være tilskuer til noe som skjer på innsiden av noe man selv står på utsiden av. Vi blir nysgjerrige på den fremmede verdenen vi bare får et flyktig blikk inn i.

Hun  bruker et Fujifilm xt-3 kamera og favorittobjektivet er 35 mm f/2.  Hun tar bilder i raw-format og bruker Lightroom CC for Ipad for å etterbehandle og konvertere filene.

Instagram: @tonje_streets_and_more347 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Magasin.noer et norsk nonprofit, nettbasert fotomagasin hvor målet er å inspirere og løfte frem norske og av og til utenlandske fotografer.

 

Tar du naturbilder, gatefoto, kunstfoto, dokumentarfoto, eller skaper du digital kunst?

For oss spiller det ingen rolle. Vi vil bare se bildene dine!

Følg oss  på Instagram og Facebook 

Tag bildene dine #magasin_no og få muligheten til å bli presentert.

Neste nummer lanseres første halvår 2021.

Både på nett og på trykk.

Har du noen spørsmål?

Kontakt oss!

  • Facebook
  • Instagram