ROGER HØLMEN

Oppdatert: mars 21


Roger Hølmen er 44 år gammel, opprinnelig ifra Vinstra i Gudbrandsdalen men har de siste 20 bodd i Oslo/Bærum. 


Han har lenge vært interessert i foto og film, men det var først i 2015 at han tok foto mer på alvor og interessen for det vokste raskt. Siden han jobber i FotoPhona AS, en grafisk bedrift der det produseres bilder for mange kjente fotografer, fikk han i tillegg mange ideer til bilder han selv hadde lyst til å skape. Så tok det ene det andre. Det måtte investeres i mer utstyr. Lightroom og Photoshop måte læres. Han måtte ut i feltet og ta masse bilder.  I 2018 begynte arbeidet å bære frukter og han begynte å få flere forespørsler etter bildene sine. Han startet da opp sin egen web side som sakte, men sikkert ble bygget opp.  Nå bruker han mye mer tid på bilder enn før. Nesten hvert ledige minutt brukes på enten å ta bilder eller å redigere bilder i ett stadig voksende arkiv. Roger liker å prøve flere forskjellige teknikker innen foto. Både natur, abstrakte bilder, og gatefoto, bare for å nevne noe. 


De bildene han har valgt å vise oss denne gangen er valgt ut fra en serie han jobber med som heter Seduced by the light. Det er en serie arkitekturbilder der han har lekt seg med samspillet mellom lys og skygger. - Det er brukt flere teknikker, og jeg tester stadig ut nye ting, forteller han.  - Målet er å skape min egen stil, noe som ikke er så lett i disse dager med så utrolig mange flinke fotografer. Mange av bildene er tatt med flere eksponeringer og med lange lukkertider. Alt fra 30 sek og opp til flere minutter. Jeg kan ta mange bilder av samme bygning, på akkurat samme sted, over en gitt tid. Etterpå setter jeg disse sammen i Photoshop, og «maler» lys og skygger inn der jeg vil ha det for å sette mitt eget preg på disse. Det krever en del jobb, og mye bruk av masker i Photoshop for de av dere som vet hva det betyr.


Han har alltid en plan på hvilke bilder han vil skape. Disse planene ser han tydelig for seg på forhånd.  Det er mange detaljer som skal klaffe for at resultatet skal bli bra. Vær og vind ikke minst.  - Det har blitt utrolig mange bomturer. Det kan være for mange skyer eller mangel på spennende lys, for å nevne noe. Men som alltid, man prøver og feiler. Til slutt får man kanskje det man er ute etter - Det er så lett å bli litt blind på bilder som legges ut i sosiale medier, man ser ikke hvor mange bomturer, enorme mengder med raw filer som kastes, og hvor mange timer det går med  i Photoshop, før det endelige bildet er slik jeg hadde sett det for meg i hodet tidligere. Siden dette er en serie som Roger  fortsatt jobber med så synes han det er gøy å prøve seg på andre bilder innimellom. I det siste har han utfordret seg selv til å bare bruke ett objektiv. Han synes dette er en flott mulighet til å utfordre seg selv til å se nye motiv og muligheter for foto, samtidig som man må tenke helt nytt.  - Dette har også ført til nye ideer innenfor den serien med arkitekturbilder, så følg med fremover, avslutter Roger Hølmen med et lurt smil.


 Utstyr:
Sony Alpha 6000.
Ett utvalg Sony og Samyang objektiver.
ND filtre ifra Kenko.
Dolica tripods – Brand ambassador.
 
Følg Roger Hølmen på sosiale medier:
 
Instagram – Rogerholmen
Facebook – Roger Holmen Photography
www.rogerholmen.com

740 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle