MONICA SKAU ENGELL

Oppdatert: mars 21

For ca 10 år siden fikk Monica S. Engell sitt aller første første digitale kamera. Hun  skulle egentlig bare bruke det som en idebank for maleriene sine. Det hele tok imidlertid en helt annen retning. Fotograferingen tok mer og mer av interessen og hun var gjennom ulike faser med landskap, macro, arkitektur og fugler bare for å nevne noe. Hun ønsket å lære alt mulig. Det eneste som var fraværende i bildene hennes var mennesker. Det var altfor skummelt.Monica hadde lenge likt å fotografere bladverk som beveget seg i vinden. Hun likte så godt det som skjedde når blader og grener overlappet hverandre - det oppstod så fine nyanser og bevegelser. Noe flyktig. Dette er et tema hun har jobbet videre med, men nå har hun i stor grad byttet ut blader og grener med nettopp mennesket.


Hun har en forankring i det minimalistiske uttrykket fra sitt tidligere virke som grafisk formgiver. Da hun skjønte at det var lov å beskjære bildene til et kvadratisk format var det som om mye falt på plass.Inspirert av Jan Groths hvite streker, ønsket Monica å lyssette menneskekroppen slik at man med minimal  informasjon i bildeflaten likevel kunne oppfattes at det var et menneske.

I dag er det paradoksalt nok mennesker Monica har den største lidenskapen for når hun skaper bilder. Alt fra portretter, dans, bevegelse og aktfotografering. Hun føler at hun fortsatt bare er i startgropen og ønsker å tilegne seg mest mulig kunnskap ved å forske på egenhånd eller delta på ulike workshops.

Monica har et sterkt behov for å skape og finne sitt eget uttrykk i en verden hvor hun finner så utrolig mange dyktige mennesker. Instagram er en flott arena for å søke inspirasjon, forteller hun men kan også være en begrensning i troen på eget arbeid. Likevel er det der hun for det meste presenterer sitt arbeid. Enten på sin hovedkonto der hun legger ut alt mulig, eller på hennes andre konto hvor hun stort sett bruker mobiltelefonen og fokuserer på et stramt og minimalistisk uttrykk.


Når Monica jobber ferdig bildene sine starter hun alltid i Lightroom og er en tur innom Photoshop hvis det er nødvendig.

Utenom mobiltelefonen bruker Monica en Canon 80D og 6D


424 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
<