MATS HALVORSEN

Oppdatert: mars 21Mats Halvorsen kommer fra Ski, men bor i Spydeberg og er 32 år gammel. Hans reise inn i fotografi og billedkunst har vært ganske langsom og lite prioritert helt fram til sommeren 2020 hvor han bestemte seg for å investere i et nytt kamera. Kjøpet representerte på mange måter en ny start i livet siden han også begynte å studere statsvitenskap etter mange år i musikkbransjen.

Samtidig gikk hans foreldre gjennom et samlivsbrudd og begge besteforeldrene hans fikk diagnostisert kreft. Pandemien herjet med både hans sosiale liv og med jobben til kjærestens hans som nettopp hadde startet yogastudio.

Det har med andre ord vært et ganske tøft år for Mats Halvorsen. Han forteller til oss at ved å gå lange turer og å ta bilder har han også fått rom for refleksjon og en mulighet til å bearbeide det ubehagelige. Bildene hans er først og fremst tatt for sin egen del, med han selv og hans følelser i «fokus».

- Det er ikke nødvendigvis noen rød tråd, estetisk prinsipp eller kunstnerisk romanse i det jeg gjør, forteller Mats, men det er en ganske direkte relasjon til hvordan jeg har det i det øyeblikket jeg trykker på avtrekkeren.

Han opplever det som veldig fasinerende å kunne se tilbake på bildene som er tatt i denne perioden, og på mange måter bli kjent med seg selv litt fra utsiden.

- Jeg unner virkelig alle å ha en metode for å kunne få utløp for sitt indre i en eller annen form, og for meg har fotografering vært en uvurderlig alliert å ha denne tiden, avslutter Mats Halvorsen.


Instagram


299 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle