LINDA KRISTIANSEN

Oppdatert: 11. aug. 2020

Linda Kristiansen er opprinnelig fra Drammen, men bor nå i Vollen utenfor Asker.

Hun jobber ikke som fotograf men bruker mye av fritiden sin på å lage bilder.

Bildene hun lager er konseptuelle, basert på foto, digital tegning og redigering i photoshop. Prosessen frem til det endelige bildet varierer, men det begynner alltid med kameraet.

Ved hjelp av photoshop setter hun sammen forskjellige bilder for å lage nye historier. Bildene tar hun til de aktuelle prosjektene, men hun har etterhvert også opparbeidet et eget bildebibliotek og blander ofte gammelt og nytt. Hun tenker på det som om forskjellige biter av sitt eget liv og historie blir en del av disse nye uttrykkene.

Linda liker å lage bilder som har en personlig betydning for henne, men som fortsatt er åpen for tolkning. Som en åpen historie det kan være opp til publikum å fullføre.

Linda begynte å eksperimentere med kreativ fotografering rundt 2015, og i det fant hun en ny måte å uttrykke seg på. Hun opplever at kreativitet er et fantastisk verktøy til å håndtere det meste i livet.

Linda er veldig opptatt av symbolikk. Derfor leter hun etter hverdagslige ting hun kan ta bilder av og som hun kan tilføre ny mening: Som å finne en haug med tang på stranden og gjøre den om til en kjole i photoshop, eller ta et nærbilde av en kjøkkenflis og bruke den som tekstur. Jo mer lagdelt hun kan jobbe med et bilde jo mer interessant blir ofte prosessen for henne.

Linda har en gammel Canon 5D med to faste linser, et stativ og en fjernkontroll. Det er omtrent det hun har av utstyr. Noen av bakgrunnsbildene og elementene hun har brukt er også tatt med mobiltelefon i farten når hun har sett noe hun plutselig føler hun kan bruke til til et eller annet.

Hun blir også inspirert av fotografer og kunstnere som tilfører følelser og stemninger i sine bilder. Bilder som forteller en historie. Linda trekkes mot mørkere paletter, både uttrykksmessig og når det gjelder farger. Personlig arbeid appellerer også til henne siden det er veldig interessant å se hvordan folk kan bruke visuelle medier for å vise mer av hvem de er.


Mye kan sies uten ord.


Nettsted: www.lindakristiansen.no

Instagram: www.instagram.com/lindakris10ansen

Facebook: www.facebook.com/lindakristiansen.no

278 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Magasin.noer et norsk nonprofit, nettbasert fotomagasin hvor målet er å inspirere og løfte frem norske og av og til utenlandske fotografer.

 

Tar du naturbilder, gatefoto, kunstfoto, dokumentarfoto, eller skaper du digital kunst?

For oss spiller det ingen rolle. Vi vil bare se bildene dine!

Følg oss  på Instagram og Facebook 

Tag bildene dine #magasin_no og få muligheten til å bli presentert.

Neste nummer lanseres første halvår 2021.

Både på nett og på trykk.

Har du noen spørsmål?

Kontakt oss!

  • Facebook
  • Instagram