JAN BERNHARDTZ

Oppdatert: mars 21

Jan Bernhardtz kommer fra den nordlige delen av Sverige, men har bodd i Berlin de siste ni årene. Flyttingen dit har betydd mye for han og fotograferingen hans. Gjennom 1900-tallet har Berlin vært sentrum for så mange hendelser. Jan ser etter sporene i en tid som har gått. En tid som har tatt livet av millioner av mennesker. For ham virker det som om man ikke har lært av  historien og det skremmer ham.


Cultartes-magasinet i Bucuresti beskriver bildene til Jan omtrent på denne måten:

Jan fotograferer minner og spor fra en tid som har vært. Fra bygninger og steder, gatehjørner og menneskers levde liv. Bildene er mystiske og ettertenksomme.

Det er mange som ikke har hørt om Jan Bernhardtz. Kanskje er det fordi fordi han ikke er den typen kunstner som får deg til å føle deg komfortabel. Vi kan ikke henge et av bildene hans på veggen og si “Å, så pent!”. Bildene er fjerne, vage og fabulerende.


Jan har gått på fotograferingsskolen i Stockholm, drevet av den berømte Christer Strömholm, men etter endt studie ble det ikke noen fotokarriere på ham. Lidenskapen kom tilbake til Jan etter pensjonsalder, da han flyttet til Berlin.

Vi i magasin.no er glade for at vi endelig kan få presentere noen av bildene hans. Ikke bare fra Sverige og Berlin. Men også fra Polen. Bildene hans kan gi assosiasjoner også til våre egne levde liv.

Bilder fra Berlin.267 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle