INGVILD AKSNES REBNORD

Oppdatert: mars 21

Ingvild Aksnes Rebnord har de siste årene hatt et bilde- og videoprosjekt gående på Instagram, som heter “Gåtefull skog”.

Hun forteller at tanken er at bildene hennes skal være et pusterom fra hverdagen, hvor man kan dykke ned i en fredfull, men også litt småsurrealistisk verden. Ingvild skaper liv i trær, stubber – egentlig alt hun kommer over. I hennes gåtefulle skog kan man finne anstrøk av bl.a. norske og skandinaviske folkeeventyr. Som i eventyrene, er ikke bildene hennes knyttet til en bestemt tidsperiode, men de fleste gir inntrykk av en mer eller mindre svunnen tid.      Når Ingvild har en ny bildeidé klart for seg, planlegger hun hva hun må skaffe av klær og rekvisitter. Hun er ofte å finne på gamle loft og i gamle kjellere. Kanskje har du også sett henne lete rundt etter rekvisitter på Fretex o.l.     Deretter skal bildene av de forskjellige elementene fotograferes. Miljøet må også fotograferes til riktig tid, slik at blant annet årstiden og værtypen passer med helheten. Det er viktig at de enkelte elementene fotograferes i noenlunde samme lys, for at sluttresultatet skal bli troverdig.

Når Ingvild har fotografert alle komponentene, jobber hun videre i Photoshop. Der bruker hun mye tid på å legge skygger og tilpasse eksponeringer.     Ingvild har også lagt sin elsk på cinemagrapher. Hun synes kombinasjonen av stillbildet, med sin fredfullhet, sammen med en liten video-bevegelse, skaper den fine, lille overraskelsen til bildet.

Ikke alle bildene til Ingvild går gjennom prosessen nevnt over. Bildet av den hvite hesten er et eksempel på et fullstendig uredigert bilde, men som likevel absolutt også hører hjemme i Gåtefull skog.Instagram @oyeblikk

721 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle