INGUN FOSLI

Oppdatert: mars 21

Ingun Fosli bor på Lysaker, og jobber som psykiatrisk sykepleier på en døgnavdeling i Oslo. 

Hun har alltid vært interessert i kunst, arkitektur og design, noe vi ser tydelig når vi studerer bildene hennes. Vi ser også ting vi ofte overser i en travel hverdag. Ofte formidler hun detaljer av flere elementer, hvor mellomrommet mellom dem blir en del av bildet.  

Ingun forteller til magasin.no at hun som regel tar flere bilder av samme motiv fra ulike vinkler. Lys, skygge, farger og geometri er viktige ingredienser når hun komponerer bilder, og for at denne komposisjonen skal bli best mulig bruker hun en del tid på beskjæring. Av og justerer hun også litt på fargene. Bortsett fra dette endrer hun svært lite på bildene, bortsett fra litt justering på skarphet og skygger. 

Hun har ingen formell utdannelse som fotograf. Da hun høsten 2015 så serien mobilfotografene på NRK, ble hun imidlertid  oppmerksom på instagram som inspirasjonskilde, så mye av ”utdannelsen” har hun fått ved å studere inspirerende kontoer der.  Ingun startet med å ta bilder med mobilen, men har etterhvert gått over til Leica. Til hjelp i redigeringen har hun tre redigeringsprogrammer: Lightroom, Snapseed og VSCO. Snapseed er det programmet hun bruker mest, da det er raskt og enkelt å bruke. 

Ingun håper at bildene hennes vil motivere andre til å bli oppmerksomme på vakre og spennende detaljer i sine omgivelser. For hennes egen del er jakten på motiver, sammen med redigeringsprosessen en fin måte å meditere på. 

- Da har jeg fullt fokus og glemmer for en stund alt annet, avslutter hun.


533 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle