HELGE MJØS

Helge Mjøs er en hobbyfotograf født på Osterøy ved Bergen i 1966, men han har bodd på Sandane i Nordfjord siden 1998. Det er her fra Nordfjord han viser oss bildene sine denne gangen.

Fotointeressen har han hatt lenge. Allerede i 15-årsalderen ble den vekket da han fikk tak i et gammelt Kodak Brownie. Dette ble imidlertid raskt byttet ut med et Olympus OM 10. Etter hvert tok andre interesser over. Ikke før i 2012 ble fotointeressen vekket til live igjen, og har siden blitt en stor lidenskap.


Det er naturbilder som ligger Helge sitt hjerte nærmest. Dette kommer godt til syne i de flotte naturskildringene hans.

Han er opptatt av kontrasten mellom det harde og det silkemyke og bruker lange lukketider for å skape dette. Målet hans er å formidle vakre landskap med dybde, ved bevisst å bruke forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn. På denne måten skaper han vakre komposisjoner der de ulike nivåene kommuniserer med hverandre.

Som mange andre har Helge også sine sideprosjekter. Da går det mest i macro, portrett og til tider også litt eksperimentelle fotos.

Og ikke nok med det: Han er heller ikke fremmed for å være på den andre siden av kameraet.


Helge Mjøs. Instagram


186 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

Magasin.noer et norsk nonprofit, nettbasert fotomagasin hvor målet er å inspirere og løfte frem norske og av og til utenlandske fotografer.

 

Tar du naturbilder, gatefoto, kunstfoto, dokumentarfoto, eller skaper du digital kunst?

For oss spiller det ingen rolle. Vi vil bare se bildene dine!

Følg oss  på Instagram og Facebook 

Tag bildene dine #magasin_no og få muligheten til å bli presentert.

Neste nummer lanseres første halvår 2021.

Både på nett og på trykk.

Har du noen spørsmål?

Kontakt oss!

  • Facebook
  • Instagram