DOWN SOUTH PROJECT

Oppdatert: mars 21

Down South Project (alias Pål M. Smørvik og Øystein Lie) består av to voksne, dresskledde byråkrater som tar sitt virke til nye dimensjoner. Hos disse byråkratene er det kanskje mulig at noen utfordringer er for store. Men at de er for små kan ihvertfall ingen anklage dem for!

Hva de egentlig driver på med er ikke alltid like godt å vite. Vi kan finne en av dem gjemt bak en gardin oppe på et loft, en annen kan være skjult bak et buss skur mens han inspiserer et eller annet. Vi ser hvordan de stryker slips uten å ta det av og mangler lunchbordet et ben, så løser de dette problemet også. På sin egen spesielle måte.

Resultatet av alt dette blir et ellevilt univers med en herlig sær og fandenivolsk humor. De to herrene i Down South Project forteller til magasin.no at de begge er med i Fokus Fotoklubb i Kristiansand og siden de har sammenfallende smak innen foto ble det naturlig å finne et felles prosjekt. Ideen bak prosjektet var sammenslåingen av de tre kommunene Kristiansand, Søgne og Songdalen. Her tenkte de to herrene fra byen at de måtte gjøre seg bedre kjent i de landlige delene i deres nye kommune.  Det var da en selvfølge at dress ble arbeidsantrekket 


- Vi har ingen plan når vi fotograferer, men har gjerne en eller flere ideer, resten kommer etter innfallsmetoden. Fordelen er at vi tenker nokså likt, og kan utfylle hverandre underveis. Ting faller naturlig på plass, og scener dannes. For oss er dette prosjektet en liten ventil i hverdagen, der vi kan slippe løs tanker og ideer. Vi setter opp to kameraer fra forskjellige vinkler og betjener med hver vår fjernkontroll. Vi har da naturligvis liten kontroll på hvordan bildene blir, så løsningen er å ta mange bilder og gå gjennom dem etterpå. Da ser vi gjerne hva som fungerer og kan ta noen scener på nytt. For oss er innholdet i bildene, samt fotogleden, det essensielle. Rent fototeknisk beveger vi oss nok på kanten, eller noen ganger også et godt stykke utenfor regelboka, uten at det bremser oss.

- Bildene blir et lett surrealistisk innblikk i vår lille, smått absurde verden, hvor vi gjør ting på vår måte. Vi utforsker små hverdagslige ting eller beveger oss i større landskap. Disse underfundige øyeblikkene som oppstår, ofte humoristiske, kan også sees på som skråblikk på verden rundt oss, forteller de to herrene.


https://www.flickr.com/photos/182381659@N06


371 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle