BJØRGULF BREVIK

Oppdatert: 10. juni 2020

Bjørgulf har alltid søkt mot den melankolske stemningen i bildene sine. Han leter på mange måter etter det lille i det store.  Som antydning av stemning i en menneskesilhuett, som kan gi assosiasjoner til eget liv. Han liker ikke så godt å fortelle hele historier, men gir heller små bruddstykker som betrakteren kan fabulere rundt.

Når Bjørgulf er ute og tar bilder prøver han å unngå oppmerksomhet og nysgjerrige blikk. Han velger derfor steder hvor han kan være mest mulig alene.

Han er i flyten og i fotoboblen sin når han finner disse stedene. Da er det opp med stativet og gjøre de rette innstillingene. Ofte setter han sin egen skikkelse inn i scenen. Han fyrer løs og prøver og feiler et titalls ganger før han føler at motivet blir slik han ønsker det.

Han er ikke spesielt interessert i det tekniske. Han gjør sine grunninnstillinger og lar det være med det. De tradisjonelle komposisjonsreglene bryter han gjerne. Først og fremst er det blikket og evnen til å fortelle små bruddstykker av historier som er hans styrke.

Bildene Bjørgulf viser oss denne gangen er alle slike bilder.


Bortsett fra ett!


For Bjørgulf er ikke bare en melankoliker. I mange av bildene hans kan vi også finne anstrøk av en lun og sofistikert humor. Dette ser vi tydelig når han av og til også rusler rundt i byen på jakt etter små skatter.


Dette kreative bildet av hunden på et sykkelsymbol er et veldig godt eksempel på dette!

. Instagram


Flickr


460 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Magasin.noer et norsk nonprofit, nettbasert fotomagasin hvor målet er å inspirere og løfte frem norske og av og til utenlandske fotografer.

 

Tar du naturbilder, gatefoto, kunstfoto, dokumentarfoto, eller skaper du digital kunst?

For oss spiller det ingen rolle. Vi vil bare se bildene dine!

Følg oss  på Instagram og Facebook 

Tag bildene dine #magasin_no og få muligheten til å bli presentert.

Neste nummer lanseres første halvår 2021.

Både på nett og på trykk.

Har du noen spørsmål?

Kontakt oss!

  • Facebook
  • Instagram