BJØRGULF BREVIK

Oppdatert: mars 21

Bjørgulf har alltid søkt mot den melankolske stemningen i bildene sine. Han leter på mange måter etter det lille i det store.  Som antydning av stemning i en menneskesilhuett, som kan gi assosiasjoner til eget liv. Han liker ikke så godt å fortelle hele historier, men gir heller små bruddstykker som betrakteren kan fabulere rundt.

Når Bjørgulf er ute og tar bilder prøver han å unngå oppmerksomhet og nysgjerrige blikk. Han velger derfor steder hvor han kan være mest mulig alene.

Han er i flyten og i fotoboblen sin når han finner disse stedene. Da er det opp med stativet og gjøre de rette innstillingene. Ofte setter han sin egen skikkelse inn i scenen. Han fyrer løs og prøver og feiler et titalls ganger før han føler at motivet blir slik han ønsker det.

Han er ikke spesielt interessert i det tekniske. Han gjør sine grunninnstillinger og lar det være med det. De tradisjonelle komposisjonsreglene bryter han gjerne. Først og fremst er det blikket og evnen til å fortelle små bruddstykker av historier som er hans styrke.

Bildene Bjørgulf viser oss denne gangen er alle slike bilder.


Bortsett fra ett!


For Bjørgulf er ikke bare en melankoliker. I mange av bildene hans kan vi også finne anstrøk av en lun og sofistikert humor. Dette ser vi tydelig når han av og til også rusler rundt i byen på jakt etter små skatter.


Dette kreative bildet av hunden på et sykkelsymbol er et veldig godt eksempel på dette!

. Instagram


Flickr


466 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle