ANNE ØVERÅS

Anne Øverås startet med fotografering i 2006 etter å ha fått et lite kompaktkamera fra sin nevø. Han lærte henne også litt om grunnleggende bruk av kamera. Deretter var det bare å sette i gang selv og utforske mulighetene kameraet kunne gi. Etterhvert ble det lille kameraet byttet ut med noe større. I dag bruker bruker hun NikonD610. Veien har blitt til underveis ved å studere andres bilder og selv legge ut bilder på nettsteder der man kan få tilbakemeldinger. 

Her vil hun vise oss bilder med et tema som har interessert henne i flere år:  Den vide horisonten der bølger når land og himmelen møter havet. Anne Øverås formidler det store og mektige i det lille og abstrakte  Hun er nemlig så heldig å ha Jærstrendene i nærheten av der hun bor.  Hun fascineres av vannets bevegelse, flo og fjære. Hun leter etter former og mønstre som det blotte øye kanskje ikke ser umiddelbart. Anne prøver i tillegg å bruke det stadig skiftende lyset som finnes her til å fargelegge det hun ser.  Hun tar også bilder i ulike vinkler for å få tak på det hun i øyeblikket vil formidle. Noen bilder har et lilla preg i seg på grunn av mineralet sanden er farget av.

I tillegg til dette jobber også Anne med bilder innen digital grafikk/fotocollage.

Anne Øverås er juryert medlem av NFUK Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere, Biofoto og Sandnes Fotoklubb

https://nfuk.no/artist/anne-overas/

https://www.instagram.com/anneoveras_photography/

https://annebilder.foto.no/
288 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Magasin.noer et norsk nonprofit, nettbasert fotomagasin hvor målet er å inspirere og løfte frem norske og av og til utenlandske fotografer.

 

Tar du naturbilder, gatefoto, kunstfoto, dokumentarfoto, eller skaper du digital kunst?

For oss spiller det ingen rolle. Vi vil bare se bildene dine!

Følg oss  på Instagram og Facebook 

Tag bildene dine #magasin_no og få muligheten til å bli presentert.

Neste nummer lanseres første halvår 2021.

Både på nett og på trykk.

Har du noen spørsmål?

Kontakt oss!

  • Facebook
  • Instagram