ANETTE TYLER

Oppdatert: mars 21


Anette Tyler kommer fra Kristiansand og ble først interessert i foto i 2005, da hun fikk sitt første digitale kamera.

- Jeg synes også at det var veldig gøy å redigere og manipulere bildene i Photoshop. Jeg ønsket å skape en fantasi- eller surrealistisk verden, men har alltid hatt fokus på å lage «glade» bilder, forteller hun.

Anette har tatt endel fotokurs og lært mye av YouTube. De siste fire årene har hun brukt så mye tid som mulig bak kameraet og ved PCen. For tiden bruker hun lyset veldig aktivt til å skape stemningsfulle bilder.


-Solnedganger og naturlig lys gjennom f.eks. et vindu kan gi en nydelig atmosfære, foteller hun og hun bruker ofte lommelykten fra mobilen eller lyslenker for å skape disse stemningene.

Hun tar mest bilder av mennesker og da gjerne barn. Bildene er ofte fortellende, derfor bruker hun ofte rekvisitter eller dyr i bildene sine. Jeg synes bruk av røyk fra en kopp eller støv skaper en god stemning. Hun manipulerer ikke bildene sine så mye lenger, men prøver å skape så mye av det hun ønsker på opptakstedet. Hun synes likevel at det fremdeles er veldig gøy med Photoshop og bruker mye kloneredskapet for å få vekk forstyrrende elementer. Hun bruker også kurver mye i Photoshop for å forsterke lyset eller endre farger. Dodge og burnteknikken bruker hun også ofte.

- Jeg har min egen måte å redigere bildene på og håper at jeg har klart å lage min egen stil, forteller Anette.

Anette får veldig mye inspirasjon av andre fotografer og bruker mye tid på Pinterest og Instagram. På Instagam er hun veldig aktiv og følger mange flinke fotografer fra hele verden.


Instagram
360 visninger3 kommentarer

Siste innlegg

Se alle