NÅR MAN VENTER PÅ NOE GODT!

et hus -

tre fotografer

Andreas Kokkvoll

Andreas Kokkvoll

Gertrude Mulders

Gertrude Mulders

Øyvind Vigdal

Øyvind Vigdal

Tusen takk for alle bildene vi har fått tilsendt magasin.no!

I skrivende stund har vi mottatt over 26 000 tagger. I utgangspunktet hadde vi håpet vi skulle klare å lansere vårt første nummer i løpet av sommeren men på grunn av den overveldende responsen fra dere ser vi at prosessen kommer til å ta lengre tid. Målet vårt er at vi skal lansere magasinet i løpet av høsten.

 

Og dette er et magasin det absolutt er verdt å vente på: Vi gleder oss til å presentere et bredt utvalg av de fantastisk bildene som er blitt featuret på våre Instagram og Facebooksider. I tillegg kan dere lese og se en rekke fotografpresentasjoner.

 

Magasin.no er et non profitt magasin.  Alt arbeid som legges ned blir gjort på dugnad med ett mål for øye: Å presentere fotografer og inspirere alle som er glade i foto. Det er så mange fremragende fotografer der ute som absolutt fortjener å bli løftet frem! 

Magasinet vil bli tilgjengelig både digitalt og på print.  

25. JUNI 2020  I den senere tid har tre fotografer, helt uavhengige av hverandre sendt oss hvert sitt fantastiske vakre bilde av samme hus. Og alle tre endte opp med publisering på sidene våre på Instagram og Facebook. Huset de tok bilde av er et forlatt hus ved Storwartz, ikke langt fra Røros. 

 

Siden vi startet opp i slutten av februar har vi fått over 17000 bilder i alle sjangre under taggen magasin_no  Det har vært alt fra naturfoto, streetfoto, portretter, til rene kunstfoto. Blant alle disse har altså disse tre fotografene funnet veien til det samme huset, men presentert det på svært ulike måter.

 

Andreas Kokkvoll var førstemann ut. Han forteller at litt av hans familiehistorie er knyttet til dette forlatte huset. Hans bestefar bodde der sammen med sine foreldrene da hans oldefar var sjefsingeniør i gruvene på Røros. Han overlevde andre verdenskrig til tross for seks måneder i tysk fangeleir og en lang flukt til Sverige for å slippe unna nazistene, siden han hadde vært med i motstandsbevegelsen.

Ikke langt fra huset har familien til Andreas reist en minnestein til minne om oldefaren som mistet livet da han gikk på ski. Ironisk nok var det en "vanlig" tur til jobben som tok livet av ham.

Gertrude Mulder var den neste som fikk sitt bilde presentert. Hun forteller til magasin.no at hun i utgangspunktet ikke hadde et forhold til selve huset, men hun har vært en del i området. Da Stjørdal Fotoklubb som hun er medlem av, arrangerte fototur til Storwartz i fjor høst fikk hun lyst til å bl med. Da hun oppdaget huset ble hun umiddelbart fascinert av det. Både enkelheten, den forlatte atmosfæren og husets profil mot himmelen. Hun er fascinert ev de tomme vinduene som ikke gir noe svar på hva som er innenfor. Vinduer som virker på henne som blinde øyne - som hverken gir eller tar. En følelse av undring og tiltrekning.

Og nylig fikk vi også et bilde fra Øyvind Vigdal. Han har vokst opp med hytte like ved, og har vært fascinert av huset siden han var rundt 12 år gammel.  De siste årene har han fotografert huset hver sommer og vinter, samt noen innslag av høstbilder. Han synes det er et fantastisk område med rik historie. Lyset på Røros og i særdeleshet på Storwarts synes han er fantastisk flott.

Storwartz-feltet var et av Røros Kobberverks viktigste gruveområder. I dette området var det sammenhengende gruvedrift fra 1645 til 1972. Storwartz er en del av verdensarven Røros Bergstad og Circumferensen. I dette området vil du finne et mangfold av kulturminner som står igjen som et vitne om bergverksdriften.

Magasin.noer et norsk nonprofit, nettbasert fotomagasin hvor målet er å inspirere og løfte frem norske og av og til utenlandske fotografer.

 

Tar du naturbilder, gatefoto, kunstfoto, dokumentarfoto, eller skaper du digital kunst?

For oss spiller det ingen rolle. Vi vil bare se bildene dine!

Følg oss  på Instagram og Facebook 

Tag bildene dine #magasin_no og få muligheten til å bli presentert.

Neste nummer lanseres første halvår 2021.

Både på nett og på trykk.

Har du noen spørsmål?

Kontakt oss!

  • Facebook
  • Instagram